Ciorba de peste

de MotanLaOale in Ciorbe, 18 Aug 2016 | 14271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capete de crap (2,100 kg)
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 150g mazare
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 5 rosii
  • 2 cartofi
  • 50ml ulei
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 1 litru bors
  • vegeta
  • piper
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Capetele de peste se curata de branhii si se spala bine.

Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau patratele.

Intr-o oala se pune uleiul si se caleste ceapa, ardeii si legumele 2-3 minute.

Se adauga apa si se lasa sa fiarba 15 minute.

Se adauga vegeta si piper.

Se adauga mazarea si cartofii si se mai fierbe 15 minute.

Se adauga rosiile taiate cuburi si se mai fierbe 10 minute.

Se adauga pestele si dupa 5 minute bors dupa gust.

Se fierbe 5 minute si se potriveste de gust.

Se adauga verdeata tocata, se mai da in 2-3 clocote si este gata.

Se serveste calda cu ardei iute.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Daca o vreti dulce se elimina borsul.

2

In loc de cartofi se poate pune o canuta de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

laura_n 1

25.03.2017, 12:39

Tina, nu vad nicaieri reteta pe care o explici tu aici cu atata experienta. De fapt, nu vad nicio reteta postata de tine.
Aici, fiecare procedeaza dupa bunul gust, plus ca daca ai adaugat bors in zeama, BORS se numeste. Ciorba e alta mancare de peste!

MotanLaOale 1

25.03.2017, 13:51

Ce dor imi era de gospodina perfecta!

tina58 1

26.03.2017, 12:46

Pentru "laura_n" si "MotanLaOale" : Am inteles ca v-a deranjat comentariul meu; dupa Laura n-ar trebui sa comentez atat timp cat nu postez retete iar Motan ma ironizeaza ca, vezi-Doamne ma cred gospodina perfecta. Laura draga, nu am timp de facut poze si si stau sa le postez impreuna cu retetele mele, e drept ca acum vreo 3-4 ani incepusem sa le pun pe vreo doua situri dar imi lua prea mult timp asa ca am renuntat, iar tu draga Motan sa stii ca nu sunt nici pe departe gospodina perfecta pentru ca invat mereu cate ceva, asa am ajuns sa fac niste retete foarte bune, ce a fost bun am oprit ce nu am eliminat; asa inveti, prin incercari si inca mai invat. Intr-adevar ciorba poate fi acra sau nu iar supa este supa (majoritatea celor care posteaza astfel de retete sunt convinse(i) ca ciorba trebuie sa fie neaparat acra si daca nu e acra e supa). Dar ce-ar fi sa va ganditi voi putin la faptul ca s-ar putea sa am dreptate si pentru asta incercati odata sa faceti reteta mea fara sa porniti cu ideea preconceputa ca numai reteta voastra este buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de peste